Pablo - sistem integrat, multisenzorial pentru terapia membrelor şi al coloanei vertebrale

Noul sistem Pablo de la Tyromotion, Graz-Austria, a fost prezentat în 2017, cu un nou design, mai robust și mai ușor de utilizat având la bază senzorii de mișcare cu funție telemetrică oferind soluţia integrată pentru evaluarea şi terapia bilaterală a membrelor şi a coloanei vertebrale.

Sistemul Pablo oferă o mare varietate de opţiuni de terapie interactivă, bilaterală atât pentru copii cât şi pentru

adulţii cu afecţiuni locomotorii, cauzate de deficienţe neurologice şi ortopedice ale extremităţilor superioare şi inferioare. Progresul terapiei este înregistrat şi se poate urmări de către terapeut.

  • Un mâner cu senzor  pentru toate zonele afectate

Mânerul cu senzor este un adevărat sistem multifuncţional pentru evaluarea şi terapia bilaterală ale membrelor şi al trunchiului, care nu doar facilitează antrenamentul diferitelor mişcări de prindere, ci şi înregistrează forţa de prindere şi gama de mişcare.

Software-ul integrat TyroS oferă tratament interactiv cu feedback audio-vizual, iar rezultatele fiecărui tratament sunt înregistrate automat în baza de date a raportului de evaluare.

Datorită modulelor sistemului, Pablo devine şi mai complex:

  • Pablo Motionsensor - un set de senzori cu funcţii telemetrice pentru evaluarea precisă a articulaţiilor. Sunt ataşate uşor corpului prin curele de diferite dimensiuni. Poziţionarea individuală a Motionsensors permite o gamă variată de terapii. Astfel sunt posibile aplicaţii simetrice şi asimetrice, bilaterale şi de cooperare.
  • Pablo MultiBall - pentru recuperarea pronaţiei şi a supinaţiei antebraţului, precum şi flexiei/extensiei încheieturii mâinii. Acest sistem se poate folosi chiar şi în stadiul iniţial de recuperare. În acest scop, un senzor de mişcare este pur şi simplu ataşat la Pablo MultiBall. Mâna pacientului este legată la minge prin intermediul unui sistem de curele flexibile.
  • Pablo Multiboard poate fi utilizat pentru mobilizarea articulaţiilor membrului superior, începând de la exerciţiile distale spre cele proximale, acestea fiind repetitive şi se pot efectua la mai multe articulaţii deodată. Chiar şi pacienţii cu deficienţe grave pot fi trataţi cu Multiboard pentru a învăţa să evite compensaţia în mişcare.